Voordat ik achtien jaar geleden mijn praktijk opende hield ik me bezig met cultuurverschillen in organisaties. Als antropoloog en trainer ondersteunde ik management- en communicatieprocessen in bedrijven met internationale teams. Gedurende twintig jaar reisde ik voor mijn baas de wereld over en werkte samen met verschillende opdrachtgevers aan het vergroten van de interculturele competentie van organisaties en hun medewerkers.

Mijn internationale werk was dynamisch en veelzijdig. Ik heb er van genoten want het bracht me in contact met bijzondere locaties zoals de boorplatforms van Shell in de Zuid-Chinese zee, de tinmijnen van Bolivia en de bierbrouwerijen van Heineken in Indonesië. Ik heb er ook veel van geleerd, zowel over hoe organisaties functioneren als ook hoe de omgang tussen mensen met zo veel verschillende achtergronden in zijn werk gaat. Maar er begon iets te knagen. Mijn belangstelling voor bewustzijnsontwikkeling maar ook de psychologische en spirituele kanten van communicatie kon ik er niet volledig in kwijt.

Na een drastische herbezinning ben ik van koers veranderd en ben in Amerika de vierjarige beroepsopleiding gaan volgen aan de Barbara Brennan School of Healing. Ik heb mijn baan opgezegd en na mijn afstuderen in 2003 mijn eigen praktijk voor counseling, coaching, levenstherapie en healing opgebouwd.

Mijn levensmissie heeft ruim 15 jaar geleden verder vorm gekregen door de oprichting van School of Life, Opleidingsinstituut voor Levenstherapie in Haarlem, een erkend HBO Opleidingsinstituut waar volwassenen worden opgeleid tot Lichaamsgericht Levenstherapeut. Sinds 2014 studeer ik aan de Inner Science Academy bij Thomas Huebl in Duitsland. Ook volgde ik van 2017-2018 bij Thomas Huebl in Israel de jaartraining Intergenerational en Collective Trauma Integration en gaf ik twee keer een workshop traumabegeleiding in Gaza. Ik zet deze combinatie van levenservaring en skills, plus het hebben van een compassievol hart, graag in om jou te begeleiden op een veelzijdige en diepgaande manier.

Artikelen:
Lees hier een serie korte artikelen die ik schreef tussen 2001 en 2004 voor twee tijdschriften. Klik op de linkjes om de PDF te downloaden.

De Reis van de Heldin
De Reis van de Heldin is een beeldverslag van een persoonlijke onderzoekstocht die eindigde in 2003. Bekijk de schilderingen en klik hier om de PDF te downloaden.