Voor wie is School of Life bedoeld? Kies uit 2 opleidingsvarianten

School of Life is een erkend HBO opleidingsinstituut voor toegepaste spiritualiteit en energetische Levenstherapie op basis van healing, reading, coaching en counselingtechnieken. Ook organiseert School of Life korte en langere intensieve workshops over chakrapsychologie, intuitieve ontwikkeling en healing. Vanaf 2019 is er naast de volledige therapeutische beroepsopleiding van 4,5 jaar, ook een tweejarig traject voor energetische bewustzijnsontwikkeling te volgen. Zie de Opleidingsgids 2019 op de website van School of Life.

Keuzevariant 1: De opleiding tot School of Life Levenstherapeut vereist een zelfstandig werk en denk niveau.  Voor mensen die een professionele behoefte hebben aan een nieuwe zingeving en het uitdragen daarvan in therapeutschap, biedt School of Life levenstransformerende tools en een gedegen professionele basis voor het opzetten van een eigen coaching- en therapiepraktijk. Zij volgen de volledige therapeutische opleiding van 4,5 jaar, plus stage en Masterclass en studeren af met diploma Levenstherapeut.

Keuzevariant 2: Ook voor hen die werkzaam zijn als coach, manager, therapeut of hulpverlener en persoonlijke- en professionele ontwikkeling willen samenbrengen met organisatieontwikkeling en meer energetisch willen werken, biedt het curriculum van School of Life een hoog kwalitatieve beroepstoegevoegde waarde. Zij kiezen voor het tweejarig traject van energetische bewustzijnsontwikkeling. Dit basistraject leidt niet op tot het diploma Levenstherapeut. Wel volgen studenten de eerste twee jaar lessen met studenten die kiezen voor de volledige therapeutische beroepsopleiding. Na afloop van jaar 2 kan in overleg met de mentor gekozen worden voor vervolgstudie. Ook schrijf je dan in voor de externe Medische Basiskennis opleiding (MBK-Pro) bij Con Amore. (bezoek ook onze website)

Inhoud van tweejarig traject en de beroepsopleiding

Het eerste en tweede jaar staan in het teken van de psychologische en spirituele diagnostiek van de student in opleiding. Als School of Life Levenstherapeut kun je een cliënt pas professioneel begeleiden indien je zelf beschikt over een zuiver niveau van zelfinzicht in je eigen functioneren. Het is een intensieve fase van in kaart brengen en ervaren van je eigen karakterologie en energie- en chakrasysteem en in contact komen met de kern van ieders wezen. Vakmatig ligt er een speciale focus op healing, reading en coaching & counselingtechnieken. Je oefent vanaf het begin met proefcliënten en wordt daarin begeleid dmv individuele supervisie. Ook voltooi je tijdens het tweede jaar de interne 4daagse training Praktisch Werken met Psychopathologie (PWP). Na twee jaar kan worden gekozen om de studie te vervolgen met de volledige therapeutische opleiding, inclusief stage, masterclass en afstuderen als Levenstherapeut.

Het derde en vierde jaar zijn gericht op het professioneel kunnen toepassen en integreren van de geleerde en ervaren technieken en word je een mens die zich bewust is van de onderlinge samenhang van alles wat bestaat. Je verwerkt je inzichten in een scriptie. Het vervolgtraject wordt afgesloten met een stageperiode, het volgen van de Masterclass Verdieping Therapeutische Interventie en een eindpresentatie.  Na afloop kan een eigen praktijk worden geopend.

Meer weten? Bel ons op 023-844.4660. Download hier het Beroepsprofiel Levenstherapie.

Bekijk School of Life op RTL TV

Actueel:

Op 7 maart 2020 gaat een nieuw opleidingsjaar van start in Conferentiecentrum de Poort in Groesbeek. Maak nu al kennis met School of Life en bezoek een van onze oriëntatie workshops 'School of Life & Levenstherapie' Op 21 september 2019 begint onze nieuwe serie Orientatieworkshops voor studiejaar 2020. Deze worden gehouden in Centrum de Roos in Amsterdam en in Utrecht en Middelburg. Klik hier voor meer informatie en data over onze oriëntatie workshops.

Daarnaast organiseert School of Life ook wekelijkse intensieve workshops Healing en Chakrapsychologie geschikt voor bij – en nascholing. Deze cursussen zijn geaccrediteerd door FAGT, KTNO en SKB.

Nieuw: Vanaf 3 september tot en met 10 december 2019 organiseert School of Life een nieuwe najaarsworkshop: Chakrapsychologie; 9 lessen op dinsdagavond, in Centrum de Roos in Amsterdam. Trainers zijn Tessa Visch en Senta Beckers, Levenstherapeuten.  Inschrijven en meer informatie hier of via 023 – 844.4660

Nieuw: Voorjaar 2020 gaat de nieuwe 4 daagse interne Training Praktisch werken met Psychopathologie (PWP) van start. Een must voor alle zorgprofessionals en therapeuten die in hun werk te maken krijgen met mensen met psychiatrische stoornissen in het leren herkennen van ziektebeelden. 4 zondagen, 1x per maand in Amsterdam. Informatie via www.schooloflife.nl of bel met 023-844.4660