Voordat ik achtien jaar geleden mijn praktijk opende in Amsterdam hield ik me bezig met cultuurverschillen in organisaties. Als antropoloog en trainer ondersteunde ik management- en communicatieprocessen in bedrijven met internationale teams. Gedurende twintig jaar reisde ik voor mijn baas de wereld over en werkte samen met verschillende opdrachtgevers aan het vergroten van de interculturele competentie van organisaties en hun medewerkers.

Mijn internationale werk was dynamisch en veelzijdig. Ik heb er van genoten want het bracht me in contact met bijzondere locaties zoals de boorplatforms van Shell in de Zuid-Chinese zee, de tinmijnen van Bolivia en de bierbrouwerijen van Heineken in Indonesië. Ik heb er ook veel van geleerd, zowel over hoe organisaties functioneren als ook hoe de omgang tussen mensen met zo veel verschillende achtergronden in zijn werk gaat. Maar er begon iets te knagen. Mijn belangstelling voor bewustzijnsontwikkeling maar ook de psychologische en spirituele kanten van communicatie kon ik er niet volledig in kwijt.

Na een drastische herbezinning ben ik van koers veranderd en ben in Amerika de vierjarige beroepsopleiding gaan volgen aan de Barbara Brennan School of Healing. Ik heb mijn baan opgezegd en mijn eigen praktijk voor counseling, coaching, levenstherapie en healing opgebouwd.

Mijn levensmissie heeft 14 jaar geleden verder vorm gekregen door de oprichting van School of Life, een HBO Opleidingsinstituut voor Levenstherapie. Sinds vijf jaar studeer ik bij de hedendaagse mysticus Thomas Huebl in Duitsland. Ook volg ik bij Huebl in Israel de training Intergenerational en Collective Trauma Integration en geef ik traumabegeleiding in Gaza. Ik zet deze combinatie van levenservaring en skills, plus het hebben van een compassievol hart, graag in om jou te begeleiden op een veelzijdige en diepgaande manier.

Artikelen:
Lees hier een serie korte artikelen die ik schreef tussen 2001 en 2004 voor twee tijdschriften. Klik op de linkjes om de PDF te downloaden.

De Reis van de Heldin
De Reis van de Heldin is een beeldverslag van een persoonlijke onderzoekstocht die eindigde in 2003. Bekijk de schilderingen en klik hier om de PDF te downloaden.